Extrasystoly

Dobrý den, již rok trpím problémy se srdcem - extrasystoly. Lékař mi vysvětlit, že to není nebezpečné, ale hrozně to bušení vnímám (každý den). Pořád mě přepadá strach, že se mi srdce zastaví a jsem z toho hrozně psychicky unavená. Nyní mi kardiolog předepsal AD Asentra 50, ale po přečtení vedlejších účinků se bojím ji vzít.Myslíte, že je braní AD vhodné, že arytmie zminí. A ještě jsem se chtěla zeptat, zda je možné v prvních dnech brát, když bude nejhůř Neurol 0,25mg nebo pít např. meduňku? Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den, poruchy srdečního rytmu jsou prakticky vždy u každého nepříjemně poci´továny, protože se člověk bojí o své zdraví a život. Pokud však jste již byla vyšetřena odborným lékařem, který Vám sdělil, že nejsou nebezpečné, ale způsobují úzkost. Při prožívání úzkostí je tém+ř pravidlem pociťování bušení srdce tzv. tachykardii či rytmu tachyarytmii. Obvykle léky odstraňující úzkost jako je Neurol nebo antideprersiva v malých dávkách jako Asentra obvykle při těchto pocitech pomáhají zmírnit silné pocity nepohody. Anxiolytika se podávají krtaší dobu a potom se může přejít na antidepresiva v malých dávkách, které se mohou užívat dlouhodobě a bez rizika návyku. Domnívám se, že medunka neublíží.

MUDr. Šárka Kolacíová
MUDr. Šárka Kolacíová

Specializace: Psychiatrie
Pracoviště: TH Klinika, Clinterap

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: