Extrasystoly

Dobrý den, před půl rokem se mi udělalo hodně špatně,slabo,ztěžklo mi celé tělo,pocení,problémy s viděním,jakoby oční závratě(na očním vše vpořádku)v nemocnici nic neshledali,pouze vysoký tlak a tepy.Od toho dne mi začal svýravý pocit na hrudní kosti,neumím to pořádně popsat,pociťuji to každou chvilku.Dostala jsem Egilok,jelikož mám vysoké tepy,kolem 110/min.,pomůže mi tak na 2 hodinky,a pak to začne znova,tepy se mi sice sníží,ale ten svýravý pocit na hrudi opět začne,je to jakoby mi vynechalo srdce.Před roke ECHO srdce,vpořádku,ale to jsem tyto problémy neměla.Nevím co si mám myslet,pan doktor mi to pořádně nevysvětlil,ale prý je to normální.Mě to tak nepřijde,když jsem pomalu zkolabovala.Bojím se a nevím co si o tom myslet. Děkuji moc Martina

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Vaše potíže jsou pravděpodobně extrasystoly. Jedná se předčasné stahy srdce mimo pravidelný rytmus. Nejsou nebezpečné, ale nepříjemné. Mají je všichni lidé, pouze někteří je vnímací, což je Váš problém. Egilok působí pouze kratší dobu, bude vhodné se domluvit s lékařem, aby Vám nasadil lék, který působí 24 hodin. Pokud ECHO srdce před rokem bylo v pořádku, tak se za rok nezmění. Někdy tyto potíže zhorušuje psychika. Držím palce, ať se potíže zlepší.

MUDr. Zbyněk Cejnar
MUDr. Zbyněk Cejnar

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: