Extrasystoly

Dobrý den, moc dobře vím, že extrasystoly nejsou nebezpečné a velmi běžné, také že je ovlivňuje psychický stav člověka a já sama sebe mohu označit za labilního jedince. Přesto jsem zažila 2x jisté "nahromadění" extrasystol. Poprvé na dovolené asi cca. 3 - 4 hodiny intenzivnějšího výskytu, podruhé 4-5 extrasystol v krátkém rozestupu po sauně. (Saunu sice nepravidelně, ale již nějakou dobu užívám a nikdy problém nebyl.) Tyto dvě události mě vyděsili, bylo to jiné než když člověk zažije jednu za den. Snaží se mě tímto moje tělo jen na něco upozornit (životní styl, vitamíny, minerály a spol.), nebo bych měla zvažovat vyšetření? Nechci Vás lékaře zbytečně otravovat...Děkuji a přeji pěkný den.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, bez záznamu na EKG Holteru se nedá dělat žádný závěr. Pokud máte obtíže častěji, je ke zvážení nasazení epizodického EKG Holteru. Jedná se o monitorování EKG po dobu 3 týdnů. Při potížích přiložíte kartičku, která zaznamená EKG. Poté se vyhodnotí jak EKG vypadá a bude zvážen další postup.

MUDr. Zbyněk Cejnar
MUDr. Zbyněk Cejnar

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: