Extrasystoly

Dobrý den, asi před měsícem a půl se u mě objevilo takové nepříjemné bušení srdce a svírání hrudi a únava. Myslel jsem že to přejde, ale nepřešlo. Šel jsem nejdřív na krev a ta dopadla skvěle. problémy ale nepřestávaly a tak jsem absolvoval holter na 24h a byly mi zjištěny extrasystoly. Pár dní nato jsem šel na vyšetření, znova ekg, ultrazvuk srdce a ergometrie a všechno v pořádku. Lékař mi řekl, že mám mít normální zátěž a nemám si těch extrasystol všímat. To je ale pro mě dost obtížné, když jsem v klidu tak jsem v pohodě, jenom občas ucítím, ale nepanikařím. Když ale sportuji, problémy nemám, ale jakmile skončím, nebo se zastavím, hrozně se na to srdce soustředím a i se mi trochu motá hlava, mám takovou úzkost a strach a tak bych se chtěl zeptat, jestli to může být i psychického rázu.Je mi 18 let. Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Extrasystoly mohou být i psychického původu,ale bohužel je to někdy obtěžující.Je možno dát menší dávku BB hlavně na noc a nebo při obtížích.,např Vasocardin 50 1/2-1 tbl

MUDr. Eva Stříteská
MUDr. Eva Stříteská

Specializace: Vnitřní lékařství
Pracoviště: Interní a gastroenterologické ordinace, Praha 10

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: