Extrasystoly

dobrý den. jsem skoro 50.muž jsem 7.let po IM byl mi zaveden stennt. od červenc roku 2015 se mi zničeho nic začaly sem tam objevovat extrasystoly. Ty byly potvrzené i na EKG. Ale problém se stupňuje už nejsou jen sem tam mám je v jednom kole neustále jednou se přidali i fibrilace síní. V noci nejde spát jestliže si lehnu na který koli bok během dvou minut mám pocit jako by mi někdo pomalinku srdce zastavoval až se to nedá vydržet a musím se bleskově otočit na záda a během chviličky to přestane. Ty extrasystoly mi pocitově vycházejí někde z prostoru žaludku až do krčních tepen a do rukou. při poslechu stetoskopem mi praktik i kardiolok řekli že jsou opravdu hodně silné a časté. Tlak mívám v průměru okolo 130/80 tepovku kolem 65 ale vždy se symbolem nepravidelného rytmu. Jsem žaludeční vředař mám stím dost velké problémy sice vřed mi ještě nikdy nepraskl. Užívám pantaprazol už dlouhodobě asi více jako rok. Ale moc mi to nepomáhá musím si sakra dávat co sním. Můj dotaz je nemůžou ty moje problémy nějak souviset stím žaludkem nemůže mi tam někde něco tlačit na tepnu v okolí žaludku jak jsem uvedl veškeré pocity těch extra systol vychází od žaludku. Také jsem vypozoroval že když se stane náhodou že mám na malinkatou chviličku od nich klid stačí abych něco malého pojedl nebo se napil a hned se opět objeví a jsem tam kde jsem byl. Dočetl jsem se na lékařských stránkách že extrasystoly jsou hodně spojováný s bloudivým nervem který vede od hlavy kolem jícnu a žaludku do dutiny břišní. jak jsem uvedl od vánoc skoro denně 24hodin. Jsem už zoufalý spím denně jen tak tři hodiny. jsem veselé povahy jen tak nic mně nerozhodí hrával jsem 33.let aktivně lední hokej nekouřim alkohol také ne a to to mi neskutečně ničí kvalitu života. Chápu a je mi jasné že přes počítač ještě nikdo nikoho nevylečil ale i tak vás prosím o váš názor a radu. V ponděli jdu opět na ekg holtr ale moc si od něj neslibuji ten sem měl už hodně kráte vždy vše potvrdí ale náprava a polepšení stavu se stejně nestane. Ještě užívám ty to léky EGILOK 100mg 1-0-1/2. TOLURA80mg 1/2-0-1/2. AGEN 5mg 1/2-0-1/2. STACYL 100mg 0-1-0. TULIP 40mg 0-0-1. PANTOPRAZOL 1-0-0. Moc děkuji krásný den Dalibor-Havířov.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pokud máte fibrilaci síní, měla by se změnit strategie léčby. Nevím jestli máte fibrilaci síní neustále nebo pouze občas (paroxysmy). Jsou léky, které se nasazují při fibrilaci síní- Cordarone nebo Rytmonorm dle vyšetření kardiologem. Další možností je nefarmakologická léčba- katétrová ablace fibrilace síní. Jedná se o to, že se některé místa v srdce odizolují a předpokládá se snížení výskytu fibrilace síní. Držím palce, ať se potíže zlepší.

MUDr. Zbyněk Cejnar
MUDr. Zbyněk Cejnar

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: