Extrasystoly

Dodrý den. Je mi 30 let jsem aktivní sportovec . V současné době si ale sport příliš neužiji. Již od jara trpím dost silnými úzkostnými stavy. První záchvat jsem zavinily nejspíše extrasystoly. Byl jsem už delší dobu jak sportovně tak pracovně hodně vytížený a navíc po rozchodu s přítelkyní který jsem nesl velmi těžce. Večer po tréningu jsem ulehl a cítil zřetelné sevření či přeskočení u srdce , jako by se mi tam něco otřáslo několikrát za sebou. Rychle jsem vstal šel k oknu se nadýchat čerstvého vzduchu. Velmi mě vyděsilo že vidím trochu rozmazaně a pak následovala silná reakce extrémního strachu ze smrti pozvracel jsem se a zdálo se mi že mi srdce bije slabě že omdlím. Ihned jsem zavolal kamarádovi ten mě odvezl domů tam se stav opakoval , začal jsem se třást a znovu zvracet. Okamžitě mě odvezli do nemocnice na EKG jsem měl zvýšené odstupy ST. Tak mě raději odvezli do HK tam zkontrolovali krev měl jsem trochu méně draslíku jinak ok. Zvýšené ST odstupy jsou prý předčasná repolarizace komor (vůbec nevím co to znamená?) dali mi apaurin a lexaurin a ráno jsem jel domů. Od té doby mi začalo doslova peklo. Vzbudím se v noci a začínají mě brnět ruce někdy levá někdy obě až jakoby ztuhnou necítím je nastupuje bušení srdce a strach. Už mě odvezli několikrát opět do nemocnice rozbor krve ok EKG krom těch ST úseků ok ultrazvuk ok , rengen hrudníku ok. Jednou jsem byl dokonce celí den na JIP. Později mi dali Holltera , kde mám SVES a VES -astrasystoly , které cítím(taky nevím co to znamená). A v noci sinusovou tachykardii. Teď začínám být už docela troska beru lexaurin , prohlíželi mě ve 3 nemocnicích Holtera vyhodnocoval kardiolog a nikdy mi nic nevysvětlí ani neporadí krom lexaurinu . Extrasystoly cítím stále (vzpomínám si že jsem je cítil už i dříve snad od 15cti ani jsem nevěděl co to je vždy mě to vyděsilo , ale ne takhle moc jen asi 2krát když byli zřetelnější) někdy zvládnu si zacvičit či se projet na kole(lehce) a někdy je cítím buď při zátěži a někdy i v klidu. Byl bych vám moc vděčný kdybyste mi to alespoň vysvětlili , protože už opravdu nevím co se to se mnou děje. Zvládal jsem ujet 100 km na kole nebo běžet i 20 km , posilka pravidelně , nekouřím skoro nepiju a teď tohle.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Víte! Extrasystoly jsou běžné, má je každý. Popisujete zcela typicky neurotickou úzkost s návaly paniky, což je psychiatrická diagnoza. Nepotřebujete EKG vyšetření a léky, potřebujete psychoterapii. Jak jste trefně popsal, potíže začaly ve stresovém období, po rozchodu s přítelkyní... Neodkládejte to!

 
Líbí se vám odpověď?
+12 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
Extrasystoly | Od: Andy | 11.1.2010 10:45
Ahoj, jsem Andrea. Je mi 33 let (2 děti). Extrasystoly mě trápi asi tak 10 let.Zpočátku jsem z toho byla hodně vyděšená, brečela jsem a bála se být sama.Obzvlášť, když jsem sama doma s dětma.Je to opravdu nepříjemný pocit, jakoby člověk v tu chvíli čekal, jestli to srdíčko opět naskočí.Lékař na dětské kardiologii vysvětlil, že to není věc, která by mi zkrátila život tak mě velice uklidnil a chci tím uklidnit i ostatní, které tento problém často trápí. Prý kdyby zastavil lidi na ulici, tak to bude mít asi tak 55 lidí ze sta.
reagovat
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x