Extrasystoly

Dobrý den, byly mi zjištěny extrasystoly, podstoupila jsem 24 hod.EKG holter, kromě extrasystol nic jiného nezjisteno. Beru Bisoprolol 2,5 1x denne, vždy mi pomůže, ale hodně mi snizi tep, az na 40/min., nevím zda to nějak nevadí? Já se cítím dobře. Chtěla jsem se zeptat, když prášek nevezmu, pociťuji bolest na levé straně, jako bych tam mela něco blokleh o, ale jakmile si vezmu Bisoprolol, uleví se mi, bolest odezní. Někdy se mi také stane, že ten úder mimo rytmus pěkně cítím, udělá se mi spatne a poleje me horko a v noci když lezim, tak mivam pocit, jakoby by srdicko vynechava lo, úplne se lednu a nenechá me to usnout.Mela jsem i ultrazvuk srdce, tam nic pan doktor neobjevil.Nekdy mi je ale fakt spatne, tak se bojim. Děkuji moc za Vasi odpověď Martina

Odpověď odborníka:

Dobrý den, extrasystoly jsou nepříjemné, ale nejsou nebezpečné. Vaše potíže budou asi způsobeny extrasystolami, pokud je UZ srdce v normě, tak bych další vyšetření nedoporučoval. Tepová frekvence 40/min není mnoho, ale jestli nemáte žádné potíže, motání hlavy, pocity na omdlení, tak bych to neřešil.

MUDr. Zbyněk Cejnar
MUDr. Zbyněk Cejnar

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: