Extrasystoly

Zdravím Vás pane doktore. Nedávno jsem byla na kardiologii,ohledne extrasystol. Na EKG mi dr řekl, že tam je vše v pořádku. Týden jsem to neměla ( nebo jsem to necítila) a včéra a předevčírem jsem to měla zase. Vždycky mě to tak vyplaší, že musím hned přemýšet, jestli je všechno v pořádku. Tak jsem se rozhodla, že se zeptám Vás.Myslíte, že můžu být v klidu, když jsem byla na ekg? Četla jsem, že nějaké ES jdou poznbat už tak. Včéra jsem to například měla když jsem seděla a rychle vstala a mluvila. Pak zase nic.Také se dá říct, že jsem dost ve střesu. Neschody s rodičema atd. A ještě mám jednu otázečku. Nemůže to být spojené s hrudní páteři? Mám totiž doma 16kg chlapečka, a je mi teprve 20 měs. takže ho docela ještě nosim. Mívám to taky když se třeba k němu ohnu do postýlky.Tlak jsme si teď pro jistotu měřila a mám 110/70. Tep 71/min. Předem vám moc děkuji za každou odpověď. Pavla.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, PAvlíno. Extrasystoly jsou zcela běžné a normální a v mnjožství několik extrasystol za den je lze najít prakticky u všech lidí. Jen někteří je pociťují a to ještě většinou jen za některých situací. Stres k tomu nemalou měrou přispívá, potíže s páteří se na tom naopak moc podílet nebudou. Zkuste technikami mentální hygieny (např. jednoduchá dechová cvičení) pracovat se stresem.

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: