Extrasystoly

Dobrý den, před rokem se mi udělalo hodně špatně, od té doby vysoký tep 100/min.Byly mi diagnostikovány extrasystoly, beru Bisoprolol 2,5mx 1xdenně, extrasystoly mi utlumí,ale současně hodně sníží tep 40/min.,nijak špatně se necítím. Když mám ale vysoký tep, hlavně ráno po probuzení, tak mi není dobře, jakoby těžko.Někdy se mi stane, že mě poleje pot a mám pocit, že se mi nachvilku zastaví srdce. EKG holter ukázal pouze výkyvy tepu, ULTR vpořádku, tlak v normálu.Trápí mě ten vysoký tep a to že se mi občas udělá špatně.Nevím, bojím se, přece jen srdce je srdce. Děkuji moc Martina

Odpověď odborníka:

Dobrý den, paní Martino. Z Vašeho dotazu není zjevné, na co se ptáte. Je třeba problém konsultovat s tím lékařem, který zná výsledky dosavadních vyšetření a Váš celkový zdravotní stav. Pokud jde opravdu "jen" o extrasystoly a tachykardii a nebyla nalezena nějaká mimosrdeční příčina problému (štítná žláza aj...), je možné zkusit jiný druh léku zaměřeného na srdeční frekvenci.

MUDr. Aleš Ducháček
MUDr. Aleš Ducháček

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktický lékař, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: