Extrasystoly

Dobrý den, ve čtvrtek mě při běhu třikrát přeskočilo srdce. Cítil jsem tlak na hrudi a přeskočení srdce. Po přeskočení tlak na hrudi po pár vteřinách ustoupil. Hrozně jsem se lekl a těško se mě dýchalo, ale nejsem si jistý jestli to bylo tím přeskočením nebo strachem. Kvůli tomuto problému jsem byl asi za poslední čtyři roky třikrát vyšetřován na kardiologickém oddělení. Měl jsem třikrát EKG, třikrát EKG Holter na 24 hodin, dvakrát sono srdce. Pan doktor mě řekl že se jedná o extrasystoly a že to není nebespečné, jen to hodně pociťuji. Tak bych se chtěl zeptat jestli je to v pořádku i když se mi to nikdy nestalo při sportu a větší zátěži. Před dvěma měsíci jsem byl na operaci kolena a EKG a odběr krve byl v pořádku. Krevní tlak mám taky v pořádku. Hraji závodně fotbal. Tak trénuji čtyřikrát týdně. Je mi 26 let,neberu žádné léky a ani se ničím neléčím, jsem nekuřák, alkohol příležitostně. Tak bych se vás chtěl zeptat na váš názor. Moc vám děkuju za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pokud jste již opakovaně vyšetřen, tak si myslím, že se bude jednat o extrasystoly. Ty jsou nepříjemné, ale nejsou nebezpečné. Doporučuji zvýšený příjem draslíku a hořčíku.

MUDr. Zbyněk Cejnar
MUDr. Zbyněk Cejnar

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: