Extrasystoly

Dobrý den! Již několik let trpím (podle mé obvodní lékařky) extrasystoly. Mívám v roce období, kdy je necítím a období v řádech měsíců, kdy je cítím třeba půl hodiny, pak tři hodiny nic, pak zas hodinu srdce vynechává klidně i třikrát do minuty. Vloni mě obvodní poslala do FN Ostrava na holter. Výsledky mi přišly poštou, podle obvodní jsou v pořádku: Běhy sin. tachykardie, zachyceny izolované monotopní KES do 3/hod, bez nakupení, izolované´, sporadické SVES, choronotropní kompetence zachována. Nikdo mi ty výrazy nevysvětlil, takže nevím o co jde. Jsem aktivní sportovec, hraji hokej a florbal, takže fyzicky velice náročné sporty a chci si být jistý, že s mým kardio nálezem tyto sporty můžu provozovat klidně dál. Na preventivce asi před měsícem jsem si všim nějakých nálezů na EKG něco jako hypertrofie pravé komory a ještě něco to psalo, ale prý je to normální mi řekla obvodní MUDr. Ještě se chci zeptat, zda je vhodné nějaké další kardio vyšetření, či případně holter preventivně v nějakých intervalech opakovat. Jinak jsem pravidelný dárce krevní plazmy, nekuřák, alkohol příležitostně a jiné zdravotní nešvary nepociťuji, 188cm a 97kg. Děkuji za osvětlení mého problému a přeji hezký den.

Odpověď odborníka:

Dobry den Asi by bylo dobré doplnit nějaká další vyšetření, vzhledem k tomu že jste sportovec, myslím echo a ev. zátěžový test. Možná také nějakou laboratoř. Vše lze i u nás v ambulanci s pozdravem

MUDr. Branislav Holman
MUDr. Branislav Holman

Specializace: Vnitřní lékařství
Pracoviště: Interní ambulance, Praha 3

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: