Extremní sucho v krku, pocit tělesa v krku

Dobrý den,Před měsícem jsem absolvoval vyšetření srde i Holter,ekg,orl plus sono krku,2krat odběr krve jelikoš jsem měl pocity dušnosti a svíráni krku.Lékař mi předepsal laxaurin 1,5mg a ten už užívám nepravidelně třetí měsíc.Vše dopadlo v normě a proto mě odkázal na psychiatričku a uzavřeli jsme to jako panickou atacku. Dnes už pocit dušnosti nemám ale zato jsou to dva týdny co jsem začal prožívat extrémní nepříjemné sucho v krku s pocitem čehosi v krku jako by knedlíku (někdy v tom dolíku a někdy i výš) bylo to tak nepříjemné že jsem včera byl na pohotovosti kde mi dali další laxaurin a šel jsem domu.Nic méně tyto problémy nemám po ránu ale většinou mají pozvolnej nástup v odpoledních hodinách s tím že nejvíc nepříjemné je to večer.Tento pocit mám trvale a ne přerušovaně, muže to souviset z depresí,atackou?Nebo může toto způsobovat něco jiného?Případně mi můžete doporučit nějaký čaje,kloktadla?Jinak v práci a doma je vše harmonické tak stresem to nebude.Děkuji za vše

Odpověď odborníka:

Dobrý den, milý pane Milane. Bez vyšetření Vám samozřejmě žádný lékař nemůže dát "jistotu". Na Vaši otázku, zda obtíže mohou být psychogenní, lze odpovědět kladně. Nevím, jak pokračuje Vaše léčba panické poruchy- určitě by neměla skončit u formy Lexaurin p.p. - adekvátní postup je antidepresivní medikace v kombinací s psychoterapií. Nechci polemizovat s Vaším tvrzením, že nemáte důvod ke stresové konstelaci. V řadě případů psychotrauma vychází z nitra člověka samého, takže ani relativní harmonie prostředí nezabrání zcela úzkostnému prožívání.

MUDr. Barbora Heřmanská
MUDr. Barbora Heřmanská

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
+4 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: