Extrémní vypadavání vlasů z antikoncepce?

Dobrý den, mám docela velký problém s extrémním vypadáváním vlasů, vím že bych tento dotaz měla psát nejspíš kožní, ale myslím si, že se to děje z důvodu braní a následného vysazení anitkoncepce. Paní obvodní mi dělala krevní testy a zde jsou výsledky, je mi 22 let a krev mi byla odebrána 24.den cyklu (ten den jsem dostala menstruaci): hematologie byla celá v normě a v biochemii jsem měla nedostatek železa 0,177 (rozmezí 0,2-0,4) - paní obvodní už mi napsala železo, dále mám zvýšené jaterní testy ALT - 1,34 (rozmezí 0,05-0,6), AST - 0,83 (0,05-0,65) - paní gynekoložka mi tvrdila, že to může být způsobeno braním antikoncepce nebo prodělanou nějakou virózou, ale to se mi nezdá anti koncepci neberu nějak dlouho necelé 3 roky....dále mám v krevních testech zvýšený hormon estradiol 109,7 (rozmezí 20-40), antikoncepci značka Mistra jsem vysadila asi před měsícem a mám diagnózu polycystických vaječníků.....nepoukazuje toto všechno spolu s extrémním padáním vlasů na nějakou vážnější nemoc? Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

To zvýšení v jaterních testech je minimální,bylo by vhodné je zkontrolovat v odstupu tak 3 měsíců,antikoncepce při PCO syndromu je vhodnou volbou, myslím,že v první řadě by bylo vhodné vyšetření na kožním oddělení a podle výsledku zvolit další postup. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: