Ezofagitida 1 stupne

Dobry denm v dubnu jsem absolvoval gastroskopicke vysetreni, diagnostikovana me byla ezofagitida 1 stupne. Dostal jsem Helicid ktery pomaha, zaha nepali situace se zlepsila. Ma smysl absolvovat toto gastroskopicke vysetren znovu s odstupem 7 mesicu aby se opet vyloucila pritomnost nejake nezadouci helico bacterie? Budu dale uzivat Helicid, jaky je dalsi postup, je vhodne uzivat Helicid dlouhodobe? dekuji Lubos Novak

Odpověď odborníka:

Dobrý den,dlouhodobá aplikace omeprazolu/Helicidu/je jistě vhodná,rozhodně Vás nepoškozuje,to,že Vám lék pomáhá,je vynikající.O tom,zda je potřebné opakovat fibroskopické vyšetření s kontrolním histologickým a bakteriol.prošetřením odebraných vzroků,by Vám měl pomoci rozhodnout gastroenterolog,který Vás vyšetřil poprvé a stanovil diagnosu.

MUDr. Barbora Heřmanská
MUDr. Barbora Heřmanská

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: