F20 schizofrenie

Chtěl bych se zeptat je mi 21 let a v 17 letech mi byla určena diagnoza f20 paranoidní schizofrenie beru celý 4 roky trittico 2/3 večer a 1mg-0-2mg Risperdal jsem bez nějakých problémů necítím ani že bych něčím takovým už trpěl, ale nemíním to vůbec vysazovat bez vědomí lékaře, ale mám otázku v lékařských zprávách je plno věcí které si vůbec z toho nepamatuji nepamatuji si vůbec žádné příznaky co jsem popisoval dříve je to možné tak na to vše zapomenout? Mně se nedávno doktorka psychiatrička ptala jestli jsem něco neslyšel tenkrát nějaký hlasy nebo zvuky ale už vůbec nejsem schopen to nějakým způsobem popsat vše jsem zapomněl je to možný tak na vše zapomenout má nějak tato nemoc nějaký vliv na paměť, protože jsem se dočetl že někdo dřív popsal schizofrenii jako předčasnou demenci děkuji

Odpověď odborníka:

Milý Martine, je skvělé, že léky ve Vašem případě dokázaly skutečně zafungovat. Ještě lepší je, že se chováte jako vynikající pacient, důvěřujete své lékařce a nevysazujete léky z vlastního rozhodnutí. Schizofrenní porucha vytvoří v duši člověka jakýsi "nepřátelský prostor", kde platí zvláštní mechanismy a pravidla. Úzdrava naštěstí tohle území vytěsní. Většina pacientů si zachovává své intelektové schopnosti, nemusíte se obávat rozvoje skutečné demence.

MUDr. Barbora Heřmanská
MUDr. Barbora Heřmanská

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
+4 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: