Faktory vzniku fimozy

Dobrý den, když jsem byl malý chlapec a byly mi asi 4 roky, tak mi nešla stahovat předkožka. Rodiče mě vzali k mému obvodnímu lékaři a on se s tím prostě nemazal a násilím mi jí přetáhl. Ale poté se zdálo být vše v pořádku. V "klidovém" stavu mi jde předkožka přetáhnout bez problémů. Rychle se blíží doba, kdy už přijde můj první sex v životě a já se bojím z možných komplikací. Při erekci mi nejde stáhnout předkožka až za žalud a zastaví se asi tak v polovině a dál už nemůžu, protože mě to bolí. Všiml jsem si, že mám úplně napnutou uzdičku a pokud zkouším pořádně přetáhnout tak právě v onom místě mě to nejvíc bolí, ale mám podezření, že mám i nějakou slabší fimozu, protože jak se žalud zvětší nejde předkožka přetáhnout. Myslím, že je to kombinace těchto faktorů. Je mi 17 let a opravdu se nechci o svém problému svěřovat rodičům a z návštěvy lékaře sám i s nimi mám panickou hrůzu. Bohužel se jí však asi zanedlouho nevyhnu. Chci se zeptat dopředu před tím než půjdu na urologii na možnosti řešení mého problému popřípadě na to jestli na to může mít vliv moje zkušenost z dětství. Děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, vliv na léčbu má pouze současný stav orgánu a přání pacienta. Předkožka bez jizev se může pokusit léčit mastmi. Zjizvená předkožka by měla být spíš odstraněna obřízkou

MUDr. Jan Vašinka
MUDr. Jan Vašinka

Specializace: Urologie

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: