Falešné těhotenství?

Dobrý den, minulý rok touto dobou jsem šla ke své lékařce s tím, že jsem již 2 měsíce nedostala menstruaci a že mi vyšel pozitivní těhotenský test. Udělala mi rozbor krve a vyšlo jí, že jsem těhotná (tento rozbor udělala 2x během cca týdne) avšak na ultrazvuku nic neviděla. Já pak na dva týdny jela mimo ČR kde jsem pár dnů krvácela (jako kdybych měla menstruaci, ale krev byla tmavší a hustší než obvykle) a když jsem šla opět k lékařce, udělala mi rozbor krve s tím, že tam onen hormon již není a že se spletli a těhotná nejsem. Jaká je prosím pravděpodobnost, že se testy mohou takto splést? A není divné, že paní doktorku ani jednou nenapadlo, že "to" krvácení mohlo být potrat nebo se o potrat jistě jednat nemohlo? Děkuji.

Odpověď odborníka:

Dobrý den. Pokud byl těhotenský hormon v krvi skutečně v laboratoři prokázán, je jasné, že jste těhotná byla. Nejpravděpodobněji u Vás došlo k samovolnému časnému potratu ( během popisovaného krvácení ). Pokud je nyní hCG v krvi negativní a ne ultrazvuku je dutina děložní prázdná, je v podstatě tato záležitost sama vyřešena.

MUDr. David Neubert
MUDr. David Neubert

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: NEUMED gynekologická ambulance s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x