Fallotova tetralogie, zvětšená pravá komora

Dobrý den, mám otázku ohledně posilování se vrozenou vadou srdce. Je mi 18 a mám Fallotovu tetralogii + 200% zvětšenou pravou komoru a voperovanou chlopeň,která postupem růstu srdce již neplní svou funkci na plno, ale propouští neokysličenou krev do okysličené. Tak můj dotaz zní. Zda je vůbec reálné uvažovat o posilování, třeba jen s malou váhou (příklad: benchpress cca do 50kg). Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den Nejsem specialista na vrozené vady srdce, ale posilovaní bych rozhodně nedoporučoval. Asi by bylo vhodné obecně problém fyzické záteže probrat s Vašim ošetřujícím kardiologem, který Vás zná nejlépe S pozdravem

MUDr. Branislav Holman
MUDr. Branislav Holman

Specializace: Vnitřní lékařství
Pracoviště: Interní ambulance, Praha 3

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: