Fbss

Dobrá den, v ZDN jsem četla o syndromu FBSS, ale nepochopila jsem, oč vlastně kráčí. Týká se to jen pacientů po operaci plotének nebo i při dalších operací páteře? Může k takovému syndromu dojít i po operaci skoliozy? (protože pokud vím, tam se také vyndají mezoibratlové ploténky a nahradí se kostními štěpy). Rozumím tomu správně, že tento syndrom může nastat v případech, které byly k operaci poslány nesprávně, tedy že operace nebyla nutná?

Odpověď odborníka:

Stanovit indikaci k operaci je velmi odpovědné a náročné a ne vždy musí být příčinou bolestí v oblasti bedra výhřez meziobratlové ploténky. FBSS značí selhání chirurgické terapie při potížích v oblasti bederní pateře, dále není upřesněno. Neslyšel jsem o tom, že by se to týkalo pacientů po operaci skoliozy.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x