Ffebotromboza ldk

Dobrý deň, Mám 24 rokov a vrodenú trombofíliu. Prekonala som 2x trombózu ľavej dolnej končatiny, 1. raz v máji 2013, 2. raz v máji 2014. Obe boli preliečené injekciami fraxiparine forte 0.6 . Navštevujem hematológa kvôli trombofílii, užívala som dlhodobo Vessel due 1 tbl/deň. Momentálne pociťujem dva mesiace výrazne zhorśené bolesti v ľavom lýtku a posledné tri týždne podobný typ bolesti i v ľavej paži. Po druhej trombóze sa mi v podkolení vytvorila krčová žila v dôsledku trombózy a mám pocit, že sa žily ďalej robia viditeľnejśie v posledných týždňoch. Cítim sa ospalá, toći sa mi hlava, zahmlieva pred očami posledné dni. Od dnes pociťujem ostrú bolesť v lýtku pri dostupe a chôdzi. Neviem určiť či je to reciduvúca trombóza, pretože mám problém aj s chrbticou-platnička, kde bolesť tiež vystreľuje do ľavej nohy. S návštevou lekára to nie je najjednoduchśie, pretože som dlhodobo v zahraničí. Ako môžem rozpoznať typ bolesti a riziko, že je to opäť trombóza? Vopred Vám ďakujem za odpoveď

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Simono, flebotrombóza dolní končetiny nemá charakteristickou bolest a nedá se proto odlišit například od bolesti zad jak uvádíte. V některých případech dokonce ani bolest být nemusí přítomna a flebotrombóza se projevuje otokem. Jediný správný postup je ultrazvukové vyšetření , které objasní příčinu bolestí. Předpokládám, že jste prodělala povrchovou 2x flebotrombózu , protože při hluboké flebotrombóze by jste byla na trvalé antikoagulační terapii. Varixy jsou velmi pravděpodobně projevem žilní nedostatečnosti hlavních povrchových žil , které také bude verifikováno ultrazvukovým vyšetřením a je možné, že bude nutná i operační terapie. A to z důvodů , že riziko trombózy bude stále vysoké při přetrvávání žilní nedostatečnosti a přitomnosti vrozené trombofilie. Na našem pracovišti se léta věnujeme diagnostice a terapii žilních onemocnění. Pomůžeme Vám. Zdraví Dr.Simon Julínek

MUDr. Simon Julínek
MUDr. Simon Julínek

Pracoviště: klinika Palas Athea

Poradna uLékaře.cz

Nečekejte a poraďte se ihned s naším lékařem!

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: