Fialová noha

Dobrý den, po čtyřech týdnech jsem byl na sundání sádry z nohy (zlomený vnější kotník), poté jsem prodělal rtg a posléze mi bylo sděleno, že kost není úplně srostlá, takže ještě budu muset být 3 týdny bez zátěže na nohu a místo sádry jsem dostal elastiku. 1) Lze takto doléčit zlomeninu? 2) Když jsem přijel domů, tak jsem zjistil, že když mám nohu v poloze směrem dolů (sedím na židli či chodím o berlích), tak mi noha červená a jde až do fialova, nebolí. Když tuto nohu položím, tak noha již se dostává do standardní barvy. Na hoře na chodidle mám také dva fleky, které se skládajíc z malých červených teček? Může tento jev být spojen s příliš nedokonalou sádrou? Jak to mám řešit?

Odpověď odborníka:

Dobrý den. 1. Pokud nebudete došlapovat pak ano 2. Toto je normální souvisí tos Vašim žilním systemem a fialové zabarvení může postupně mizet. Fleky z malých červených teček rovněž zmizí , čato souvisí s kožmími změnami po úraze. Sádra na tomto stavu vinu nemá, jedná se o běžný průběh po zlomenině

MUDr. Miroslav Skoták
MUDr. Miroslav Skoták

Specializace: Ortopedie
Pracoviště: soukromá ambulantní praxe v Humpolci a Počátkách

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: