Fibrilace síní

Dobrý den, můj manžel (30let) bere již od června Sectral 400, bere půl tablety denně. Tyto prášky bral již před 10 lety po dobu asi jednoho roku kvůli idiopatické fibrilaci síní. Poté se cítil dobře a tento rok změnil zaměstnání. Vykonává těžší fyzickou práci a začaly problémy s nepravidelností tepu, někdy až čtyři hodiny dlouhé. Tyto stavy má většinou po jídle. Byl na kardiologickém vyšetření, EKG v pořádku a na 24hodin měl "přístroj na snímání tepu" (nevím přesný název). Tam také vše v pořádku. Poraďte, co máme dělat. Je taková dlouhá nepravidelnost tepu nebezpečná? Co je příčina? Má změnit zaměstnání? Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pokud je v pořádku EKG i 24-hodinová monitorace (tzv. Holter), neměl by být důvod k obavám. Zdá se evidentní, že potíže budou u Vašeho manžela spíše stresového původu, pramení z náročného zaměstnání. Ačkoliv se to možná zdá nereálné, nevidím ve Vašem případě moc možností, než se porozhlédnout po jiném zaměstnání, zařadit do dne i relaxační aktivity,apod.

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: