Fibrilaci

Dostal jsem naprosto parádní odpověď ohledně fibrilace síní od pana doktora Folprechta a rád bych za ni poděkoval. Mám však k tomu ještě doplňující dotaz. Z odpovědi jsem pochopil, že sraženina se začíná tvořit až po několika dnech fibrilace. Moje asi 4 záchvaty fibrilace travali většinou jen něco málo přez hodinu, ale chápu, že se to v budoucnu bude asi zhoršovat. Prosím napište mi, zda chápu správně, že pokud budu mít tyto záchvaty častěji a nebo výrazně delší, tak bude třeba nasadit antikoagulanty, ale v tuto chvíli s mými 4mi hodinovými záchvaty za rok není třeba antikoagulant řešit? Jinak domluvím se se svým kardiologem na užívání betablokátorů na snížení tepové frekvence, vzhledem k systému jakým tu nemocnice pracuje (žiji ve španělsku) budu doufat, že narazím na nějkého zdílného a ochotného se mnou řešit situaci rozumným způsobem. Ještě jednou děkuji a budu se těšit na doplňující odpovědi.

Odpověď odborníka:

Váš nynější dotaz nedostal p. dok. Folprecht, ale já. Na tomto portálu máme všichni lékaři služby a odpovídáme na dotazy tak, jak přijdou v pořadí. Na váš dotaz se dostala řada nyní, ve čtvrtek večer a službu mám zrovna já. Bohužel nemohu dotaz příslušnému lékaři přeposlat a ani nevidím, co vám p. doktor napsal. Pokud se jedná o občasné záchvaty fibrilaci síní, hovoří se o tzv. paroxysmální fibrilaci. Pokud máte fibrilaci 4 h za rok, tak se opravdu antikoagulační preparáty nepodávají. Preparáty se dávají při arytmiích, který jsou velmi časté, tj. každý týden, den. Dále se domluvte s kardiologem a choďte na pravidelné prohlídky. S podzravem Dr. Janoušková

MUDr. Zdeňka Janoušková
MUDr. Zdeňka Janoušková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Ordinace praktického lékaře, Velká Bíteš

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: