Fibroademon

Dobry den, ve stredu jsem byla na sonu prsa a byly mi zjisteny v pravem prsu dva male fibroademony. Byla mi pouze doporucena kontrola za 6 mesicu jestli se nezvetsuji. Je toto spravny postup? Neni nutna biopsie utvaru? V priloze zasilam vysledek vysetreni.

Odpověď odborníka:

Milá Šárko, fibroadenom má na sonu charakteristický obraz, takže pokud to radiodiagnostik vyhodnotil jako fibroadenom, nemějte strach, je to tak, Kontrola za 6 měsíců je dostačující. Samozřejmě pokud byste sama měla pocit, že se to zvětšuje, zajděte na kontrolu jistě dříve! Ale bude to v pořádku, nebojte!

MUDr. Karolina Kašparová
MUDr. Karolina Kašparová

Specializace: Onkologie

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: