Fibroadenom

Som po MMG,SONO,biopsii,MR so záverom Involučná fibrózna transformácia reziduálnej žľazy bilat.s ojedinelými mikrocystami, lézia benígneho charakteru vHMQ vľavo a centrálne v hlbke pravého prsníka s TIC I.(ľavý prsník - ložiskové lézia veľká 13 mm s laločnatu kontúrou s TIC I, podobná ložisková lézia je v hlbke žľazy prvého prsníka s TIC I, jej veľkosť je 11 mm. Sú ma oper.zákrok obi dve, alebo ich bude stačiť len sledovať. Prípadne ak sa budú musieť vybrať, vybera sa to naraz? Ďakujem

Odpověď odborníka:

Dobrý den, paní Evo. Velmi se omlouvám, ale pro podobné situace nálezů možných přednádorových změn (i když - MR obraz TIC I nesvědčí pro zhoubný nádor) nejsou k dispozici nějaké zcela pevné a přesné postupy a nutno to hodnotit zcela individuálně. Obratťe se prosím tedy na Vašeho příslušného ošetřujícího lékaře, bez znalosti dalších detailů (co Vám bylo řečeno a doporučeno?, jaký byl výsledek biopsie?, jaké je riziko karcinomu prsu z hlediska vaší rodinné anamnézy? atd.), nepovažuji za vhodné ani z etického hlediska Vám cokoliv takto přes internet radit.

MUDr. Aleš Ducháček
MUDr. Aleš Ducháček

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktický lékař, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: