Fibrolipom?

Hezký den pane doktore, prosím o posouzení,názor,radu na můj problém.Ve stručnosti-10/2013 při ortopedickém vyšetření kolene lékař zjistil nad kolenem podkožní bulku.Udělal ultrazvuk s výsledkem že jde asi o organizovaný hematom? Zhruba po roce jsem zjistil,že se bulka trochu zvětšila,tak mě praktický lékař poslal na ultrazvuk s výsledkem-fibrolipom. Začátkem 1/2015 mě lékař na chirurgii opět poslal na ultrazvuk s výsledkem-sono resistence v dist.části levého stehna mediálně:podkladem resistence anechogenní ostře ohraničená formace s četnými tečkovitými hyperechogenitami,rozměr cca 51x20x27mm šíře stěny cca 1-2mm. Struktura bez detekce toků,nestlačitelná.Struktura má charakter Baker.cysty-koloidní cysta se zahuštěným obsahem,fibrolipom? Suprapatell.burza bez patol.obsahu. Dg.Lipoma femor.1.sin. Dop. Pacient se dostaví k výkonu v LA ambul. Jde prý o malý chirurgický zákrok v lokální anestézií? Dnes po příchodu do ambulance(ordinoval jiný lékař) po vyšetření mi lékař sdělil že je to na hospitalizaci a zákrok v celkové anestézii,že se mu to vůbec nelíbí,že to lipom nebude(což mě dosti znervoznilo) a obsah se musí poslat na histologii?! Jak se lidově říká-mám nervy v kýblu?! Jak to prosím hodnotíte? Předem děkuji za odpověď...Aleš

Odpověď odborníka:

Dobrý večer, díky za důvěru. Na dálku to ale těžko posoudím. A proč ten lékař, co výkon indikoval, ho také neprovedl? Myslím, že byste měl výkon co nejdříve podstoupit. Operační nález a histologické vyšetření dá jednoznačnou odpověď.

MUDr. Vladimír Němec
MUDr. Vladimír Němec

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: ASKLEPION s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
-4 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: