Fibrom jazyka

Dcera, 8 let,mívá na spodní straně jazyka výrustek, který ji ve 4 letech v narkoze odstranili laserem. Prý se jednalo o fibrom. Ale tak 1-2x do roka se ji objeví a zase zmizí. Bývá plochý, hladký. Jindy je zase špičatý a asi naplněný tekutinou. Zajímala by me příčina a případná léčba. Pod narkozu ji nechci hnát . Přikládám fotografii.

Odpověď odborníka:

Doporučovala bych Vám v první řadě konzultovat stomatologa, případně ORL lékaře - je otázkou, zda je na místě opakovat výkon, když útvar samovolně mizí. Příčinou vzniku fibromů mohou být genetické předpoklady.
Hezký den.

MUDr. Petra Kánská
MUDr. Petra Kánská

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: OPL, spol. s r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: