Fibrom nebo kondylomata

Dobrý den , asi již 5 let mám v blízkosti přirození takové jako by znaménko(výrustek ) či co. Chodím pravidelně 1x ročně na gynekologické prohlídky. Nikdy jsem nebyla gynekoložkou upozorněna , že by se mohlo jednat o kondylomata. Nikde v okolí přirození nic podobného nemám.Postupem času se znaménko (výrustek) zvětšil. Viz foto , o co se tedy může jednat. Děkuji.

Odpověď odborníka:

dobrý den nehet dobrý , ono znaménko není kondylom a myslím že ani fibrom. pokud se ona kožní léze ( není přesně vidět kde na genitálu je ) zvětšuje - je na místě excize ( vyříznutí ) a provedení histologického vyšetření . odhaduji to na výkon v místní analgesii a jeden steh ( a možná ani to ne ) , zkuste konzultovat dermatologa ( ti se pihami zabývají lépe než gynekologové :-)

MUDr. Jiří Chaloupecký, MBA
MUDr. Jiří Chaloupecký, MBA

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Medic Centre s.r.o.,
Gynekologicko porodnická klinika 1. LF UK a Nemocnice Na Bulovce

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: