Fibrosa, cirhoza

Dobré ráno.Paní doktorko, žloutenku jsem nikdy neměl a alkohol nepiji žádný. Na léky co beru (arktetis, trittico) je to přísně zakázané a stejně mám k alkoholu odpor. Jinak jsem Vás polechl a byl jsem na to fibroscanu (elastografii). Doktor říkal, že je vše v pořádku. Prosím Vás, na tom fibroscanu by se poznala i začínající fibrosa nebo cirhoza?Díky moc a už Vám dám pokoj. Zdraví Radek

Odpověď odborníka:

Radku, ano, na fibroscanu by se poznala i počínající fibróza nebo cirhóza. Pokud vám lékař řekl, že je vše v pořádku, o vaše játra se nemusíte bát.

MUDr. Jana Moravcová
MUDr. Jana Moravcová

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: