Fibroza

Chtěl bych se zeptat, tento týden jsem byl v Motole kvůli otekle pravé noze a ruce a pobolívání obou končetin. Mám to už asi 3/4 roku. Nejdřive mě poslali na neurologii, tam mi udělali CT bederní páteře a pan doktor mi řekl, že v oblasti okolo břicha něco vidí. Poslal mě na urologii a zaroveň onkologii. Urologie byla v pořádku, takže jsem šel na onkologii. Pan doktor z neurologie mi nechal udělat ještě CT břicha a hrudníku. Včera jsem si byl na onkologii pro výsledek a paní doktorka mi řekla, že je to retroperitoneální fibróza. Poslala mě na histologii na chirurgii na kterou jdu za měsíc. Chci se tedy zeptat, je toto onemocnění vážné(smrtelné) nebo můžu být v klidu? Nevím proč ale prostě jsem se na to nezeptal. Zároveň doufám, že mě z chirurgie nepošlou zpět na onkologii. To už snad teď nehrozí ne? Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Fibroza znamená zmnožení vazivové tkáně - toto zmnožení potom -dle velikosti -působí problémy z útlaku sousedních orgánů.Nepíšete,zda otok končetin trvá nebo odezněl.Každopádně další postup bude stanoven po odběru vzorku tkáně a jeho histologickém vyšetření,t.č.ho nelze predikovat.

MUDr. Marie Vaňačová
MUDr. Marie Vaňačová

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Soukromá ordinace praktického lékaře pro dospělé, Tábor

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: