Fibrozní uzlík na varleti

Dobrý den, chtěl bych se zeptat. Před dvěma roky jsem na levém varleti na vrcholku blízko nadvarlete nahmatal tvrdší bulku velikosti pulky tic tacu. Sel jsme k doktorovi a ten mi ultrazvukem a prohmatem provedl vysetrení a zdělil mi že se nemám obávat že se jedná o fibrozní uzlík. Nicméně jsem v poslední dobe zaznamenal že se bulka mirne zvětšila. Je to v pořádku? Mám obavu jestli se nejedná o nádor. Není možně, že se můj lékař spletl? Je možné že ultrazvukovým vyšetřením zcela vyloučil nebezpečí rakoviny?

Odpověď odborníka:

Každý.komu se uzlík objeví takto uvažuje. UZ vyšetření je velmi přesvědčivé, popravdě jediné co je opravdu jisté je vždy jen histologické vyšetření odebraného uzlíku Zajděte si na kontrolu, lépe je útvar odstranit.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: