Fimóza a její léčba mastí

Dobrý den,můj syn má od narození zůženou předkožku.Nemá zatím žádné problémy,ale urolog doporučil obřízku.Já jsem ale proti.Doslechla jsem se,že snad na fimózu existuje mast,kdy tento způsob léčby je zdlouhavý,ale existuje.Chtěla bych znát váš názor a procenta úspěšnosti.Děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, záleží, jak výrazná je fimóza a čím je podmíněna (a také, kolik je synovi let). Konzervativní léčba pomocí kortikoidní nebo jinou mastí (druh a dávkování jedině na předpis lékaře, samoléčbu v žádném případě nedoporučuji) je možná, pokud není fimóza původcem opakovaných infekcí močových cest, není přítomno zhoršené vyprazdňování kvůli zúžené předkožce apod. Doporučuji proto zeptat se ošetřujícího lékaře, z jakého (zdravotního) důvodu chce rovnou provést obřízku a proč neche zkusit konzervativní léčbu.

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: