Fimóza u 2,5 letého dítěte

Dobrý den, syn (2,5 roku) má od narození zúženou předkožku, nyní měl poprvé zánět a dětský chirurg nám doporučil operaci - obřízku. Na doporučení lékaře ale zatím nepřetahujeme, při malých pokusech to jde opravdu obtížně, navíc si syn stěžuje, že je mu to nepříjemné, s močením potíže nemá. Má smysl čekat, zda se stav sám upraví či se obřízce syn do budoucna stejně nevyhne? Předem děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Spíše bych doporučovala obřízku provést co nejdříve. Dítě si do budoucna zákrok nebude ani pamatovat a bude mít jednou provždy pokoj. Je to pro něj šetrnější, než ho opakovaně trápit fyzicky i psychicky s bolestivým přetahováním.

 
Líbí se vám odpověď?
-2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: