Fimóza u dětí

Dobrý den, syn 6 let má problém s předkožkou snad od 3 let s přilepováním. Ve 3letech mu ji doktor odlepil aspoň na "dírku na čůrání" a pak jsme měli postupně přetahovat, jde přetáhnou poměrně celá, akorát jde si všimnou, že u tzv. dírky na jedné polovině ji má přilepenou a nejde odlepit(bolí to) , myslíte, že to časem povolí, (růstem penisu, a častým odmočením a přetahováním) nebo se to bude muset nějak chirurgicky odtranit? Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Simčo. Fimóza je normálním jevem u chlapečků do 2 let. Pokuď trvá do pozdějšího věku, měli by jste stav skonzultovat s urologem-dle nálezu Vám pak doporučí dosavadní postup nebo drobný operativní zákrok. Neřešení tohto stavu povede k zánětům či potížím při močení.

MUDr. Michaela Bobelová
MUDr. Michaela Bobelová

Specializace: Vnitřní lékařství
Pracoviště: Dialyzační a nefrologické centrum při NsP Havířov

 
Líbí se vám odpověď?
-2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: