Fimoza v dospelosti

Dobry den, jsem 35lety panic, mam zuzenou a pomerne dlouhou predkozku (i pri erekci presahuje dostatecne zalud). Pri uplne erekci jde velmi ztuha (silou) pretahnout - neni to bolestive, ale musi se to delat hodne pomalu a opatrne. Pri styku bez kondomu by s tim byl nejspise problem. Ani se nezda, ze by dochazelo k prasklinam. Jde pak jen tesne za zalud (coz mozna nevadi). Bez erekce jde volne mnohem dale. Zpet se tomu take musi jemnejsi silou pomoci, ale jde to. Drive jsem ji nepretahoval a teprve nedavno jsem ji odlepil od zaludu. Je mozne ji v tomto veku jeste nejak roztahnout? Cetl jsem o kortikoidnich mastech - pouzivaji se v takovych pripadech? Vim, ze to lze resit operacnim zakrokem, ale ten odmitam. Nebo je nejaka sance ji treba trochu roztahnout pravidelnym napinanim? U urologa jsem zatim nebyl - rad bych vedel o moznostech, pokud mi urolog bez nejakeho vysvetleni, proc to jinak nejde, bude nutit operacni zakrok. Co jsem cetl na internetu, tak se pristup lekaru v tomto lisi. Dekuji.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, kortikoidy a přetahování předkožky je úspěšné spíš v mladém věku a především u dětí. Nemocná a především zjizvená předkožka na to nereaguje. Odmítat obřízku nemá smysl vzhledem k tomu, že kůže stejně nebude plnohodnotně fungovat. Navíc je zde vyšší riziko karcinomu penisu

MUDr. Jan Vašinka
MUDr. Jan Vašinka

Specializace: Urologie

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: