Fisury

Dobrý den.Od porodu druhého ditěte-11let mne trápí tři fisury.Krádce po porodu jsem musela navštívit i chirurgii,protože jsme měla při stolici celý záchod od krve a tam mi řekli,že mám tři.Dostala jsem mast a čípky.Srovnalo se to ,ale občas se problém objevil(pálení,bolest,krev po stolici).Teď jsem byla na ginekologickém zákroku.Celý týden jsem běhala po vyšetřeních a málo pila(tuhá stolice) a opět je problém tu.Ale nijak se nelepší.Už je to týden co používám čípky a mast a stále krvácím.I když se jdu umýt,tak tam mám krev.Krev je jasně červená,ale kupodivu nemám bolesti.Když se mažu,tak cítím tu prasklivu uvnitř směrem ke kostrči.Stolici mám každý den.Co s tím?Kam se obrátit?Můžu ještě počkat,alespoň než přestanu krvácet po ginekologickém zákroku?A co mne čeká,když už mám problémy 11 let?

Odpověď odborníka:

Vážená Moniko, doporučila bych vyčkat až přestanete krvácet po gynekologickém zánětu a poté opět navštívit proktologii. Pokud tentokrát nepomůže lokální léčba - masti, čípky, je zde ještě možnost operační, kdy se fisury odstraní. Léčba onemocnění konečníku, jak sama víte, souvisí také se životosprávou a pravidelným vyprazdňováním. Dostatek tekutin je absolutní základ, dále zvýšené množství vlákniny a doporučila bych preparát Laktuloza. Není to projímadlo, spíše sirup změkčující stolici. S pozdravem MUDr. Marta Ručková

MUDr. Marta Ručková
MUDr. Marta Ručková

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Nemocnice Milosrdných bratří Brno

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: