Fixní rovnátka

Dobrý den vážený pane doktore, moje 17ti letá dcera má fixní rovnátka, které ji letos na podzim mají sundat. Prý bude muset ještě na noc nosit nějaká vyndávací rovnátka, aby se zuby opět nerozjely. Ráda bych se Vás zeptala, jestli je to opravdu nutné, když už má zuby pěkně rovné. Moc Vám děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, ano, nalepení fixního retaineru (tenkého drátku) na vnitřní plochu předních zubů a nošení snímatelných fólií přes noc je nezbytným předpokládem pro udržení výsledku ortodontické léčby. Jinak se zuby mohou začít opět rozestupovat a za několik měsíců mohou být zuby zpět v původním postavení. S přáním hezkého dne, Jan Stuchlík

MUDr. Jan Stuchlík
MUDr. Jan Stuchlík

Specializace: Zubní lékařství
Pracoviště: Dentální klinika Jan Stuchlík

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: