Flamexin a těhotenství

Dobrý den, lékařem mi byl předepsán lék Flamexin, po užití dvou tabletek jsem zjistila, že jsem těhotná - počátek 6.týdne. Jaké mohlo pro plod vzniknout riziko? Mohou případně u plodu nastat nějaké vývojové vady? Moc děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Flamexin (piroxikam) není pro plod rizikový, zvýšení rizika vrozených vad se neprokázalo, a proto je možné ho užívat i v těhotenství. Tehdy však je pro větší zkušenosti vhodnější alternativou např. ibuprofen (Brufen).

MUDr. Jan Vachek
MUDr. Jan Vachek

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: