Flek nad kotníkem

Dobrý den, děkuji za odpověď, kterou jste mi radili, že se po sklerotizacích taková pigmentace udělá a že se to dá odstranit u kožního lékaře laserem. Ptala jsem se na to Dr na kožním, ta mi však říkala, že je leší, když to dělat nebude, po jejím zásahu by to mohlo být ještě horší. Dělá laserm jen tzv. metličky. Doktor na cévním mi říkal, že po odstranění křečové žíly, která je vedle fleku, dokáže tento flek odstranit. Kožní mi řekla, že tomu nevěří. Můžete mi napstat, co je pravda, jestli opravdu po odstranění křeč. žíly flek zmizí? Nechci ho tam mít z důvodu, že bych z toho časem měla bercový vřed, který se v těchto místech právě tvoří. děkuji Dufková

Odpověď odborníka:

Obecně odstranění pigmentací laserem je poměrně úspěšné. Ale v terénu křečových žil na bércích je poněkud horší situace, protože kůže není tak dobře vyživovaná a každý další zákrok vč. laserového se může opět zhojit pigmentacemi. Doporučovala bych vyzkoušet laser na malém kousku kůže a podle výsledku se rozhodnout dále.

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: