Flek po klíštěti

Mám na Vás malou otázku... Minulý týden jsem na sobě objevil asi nejspíš klíště. Než jsem si do šel do lékárny pro kartu na vydaní klíštěte a zpět domů, bylo klíště z daného místa pryč. Do dneška mám na sobě menší zarudlý flek (cca 5mm). Proto jsem se chtěl zeptat zda by se mohlo jednat o infekci nebo ne? A nebo zda-li bych měl navštívit lékaře?

Odpověď odborníka:

Pane Lukáši. Drobné začervenání po zákusu klíštěte je normální (reakce na hojení rány) a může trvat týden, mělo by ale brzy ustoupit. Lékaře vyhledejte v případě, že by skvrna nemizela, začala se šířit nebo v případě jakýchkoliv celkových příznaků (horečka, bolesti hlavy...).

MUDr. Aleš Ducháček
MUDr. Aleš Ducháček

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktický lékař, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: