Flexove před otěhotněním

Dobrý den. Je mi 37 let a jsem po artroskopii kolene. Jelikož mi i dost lupe v kloubech, lékař mi předepsal lék Flexove 625mg na 3 měsíce. Chtěla bych ale otěhotnět a v příbalovém letáku píší, že se nemá brát v těhotenství. Mám ho brát a vysadit až otěhotním, nebo raději ani nezačít? Děkuji moc za odpověď :-)

Odpověď odborníka:

Glucosamin (účinná látka léku Flexove) je v těhotenství pravděpodobně zcela neškodný, jde o přirozenou součást pojivové tkáně lidského organismu. Doporučení výrobce vychází ze skutečnosti, že nejsou k dispozici prakticky žádné studie týkající se bezpečnosti léku v těhotenství. Na druhou stranu nikdy nebylo popsáno poškození plodu následkem užíváním glucosaminu. V takové situaci bych doporučil začít s tříměsíční kúrou bez obav a po otěhotnění lék vysadit.

MUDr. Jan Vachek
MUDr. Jan Vachek

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: