Flixotide u casto nemocneho ditete

Dobry den, mam petileteho syna, ktery od nastupu do skolky ve trech letech byl velice casto nemocny (rymy, zahleneni, kasel). Atb na zanet prudusek mel ale pouze dvakrat, zbytek se resil Spiropentem, Xyzalem apod. Po prohlidkach na orl, kde nic nezjistili, jsme skoncili na alergologii. Po serii testu se neprislo na nic. Nicmene pan doktor nam predpsal Flixotide Inhaler 50 (inhalace 2x denne 1 davka). Minuly rok jsme takto inhalovali od podzima do jara a nemocnost se prudce snizila. Na leto jsme vysadili a ted vaham, zda pokracovat v lecbe. Bojim se vedlejsich ucinku preparatu a zjistila jsem, ze se tento lek podava hlavne u astmatiku, coz muj syn neni. Dekuji za odpoved!

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Flixotide je inhalační lék kortikosteroid v , který se používá jako protizánětlivý lék např. u hyperreaktivity průdušek, astmatu, které právě může být spuštěno virovými infekcemi. Projevem chronického zánětu v průduškách může být právě dlouhodobý kašel, zahlenění, dušnost. Užívání Flixotide se neobávejte, jeho vstřebání do krve a tím dostupnost do organismu, je opravdu minimální a ve studiídích nebyl prokázán vliv např. na růst atd. Uvidtíte zda-li se v letošním roce budou infekce opakovat, pokud ano, tak bych v léčbě pokračoval dle pokynů Vašeho lékaře.

MUDr. Marcela Vorlíčková
MUDr. Marcela Vorlíčková

Specializace: Alergologie a klinická imunologie

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Pásový opar: samoléčba v 5 krocích
Články: Pásový opar: samoléčba v 5 krocích
Pásový opar je virové...
Mentální retardace
Články: Mentální retardace
Inteligenční schopnosti...
Computerová Tomografie (CT) neboli „CéTéčko“
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Naposledy čtené: