Fluconazol a antikoncepce

Již několik týdnů užívám antimykotikum Fluconazol 150mg. Chci se zeptat, zda tento lék snižuje účinky hormonální antikoncepce (stejně jako antibiotika)? Děkuji moc za odpověď.

Odpověď odborníka:

Ano, při užívání antimykotik může také dojít k selhání antikoncepce, doporučuji další možnosti ochrany. Hezký den.

MUDr. Nela Šrámková
MUDr. Nela Šrámková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Ordinace praktického lékaře, Praha 8

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: