Fluoróza a elmex gel

Dobrý den. Mám na předních zubech mírnou fluorózu, zároveň se mi ale odvápňuje sklovina, takže používám Elmex gel, který se prý při fluoróze používat nesmí. Chci se zeptat, jestli se tím fluoróza nějak zhorší, nebo ne. Děkuji.

Odpověď odborníka:

Dobrý den. Lidský chrup je ohrožen zvýšeným příjmem fluóru pouze ve fázi, kdy se tvoří zárodek zubu či zub dozrává. Ve Vašem případě už tomu dozajista není a tedy je naprosto nepodstatné, vzhledem k Vaší fluoróze, jaký prostředek, resp. s jak vysokým obsahem fluoru používáte. Pokud máte málo mineralizovanou sklovinu, nemyslím si, že by Elmex gel dokázal v této souvislosti jakkoli prospět. Nicméně jistě neuškodí. Co by ale mohlo mít pozitivní účinek je přípravek typu GC Tooth Mousse ( pasta, k sehnání ve specializovaných obchodech, lékárnách či u lékaře) , kde se nachází sloučenina hydroxyapatitu ve formě, ve které se dokáže navázat na jí podobnou strukturu. A sklovina je z cca 90ti a více % tvořena právě z hydroxyapatitu. Přeji krásný zbytek dne MDDr.Velebilová Hanka

MDDr. Hana Velebilová
MDDr. Hana Velebilová

Specializace: Zubní lékařství
Pracoviště: Schill Dental Clinic Praha s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: