Fobie

Dobrý den paní doktorko, chtěla bych Vás poprosit o radu, má babička umřela před rokem a půl na rakovinu, přičemž jsme se o ni starali, a tudíž jsem viděla průběh celé této zákeřné choroby. Od té doby jsem zřejmě začala trpět chorobných strachem z rakoviny a začíná to pro mne být čím dál více obtížné, nadměrně se pozoruji a ve všem vidím hned to nejhorší. Zatím jsem to dokázala jakžtakž korigovat, ale nyní mám před státnicema a obhajobou diplomové práce, musím se soustředit na učení a na psaní diplomky, ale jde to velice obtížně, proto bych Vás chtěla požádat o radu, zda mám vyhledat psychiatrickou/psychologickou pomoc a začít s tím "něco dělat" již nyní, nebo zda doporučujete pokusit se to zatím překonat sama (jestli to půjde) a odložit léčbu až po státnicích, aby mě tato léčba před státnicemi nějak "nerozhodila"? A existují vlastně nějaké metody, kterými bych si dokázala pomoci úplně sama? Velice Vám děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Krásný den-díky za důvěru..jste nesmírně vnímavá bytost!Léčbu bych rozhodně neodkládala-Vaše utrpení je značné,promítá se do Vašeho života jako celku.Vhodné by bylo na počátku kombinovat léky-protiúzkostně působící antidepresíva-a individuálně,citlivě vedenou psychoterapii,která by respektovala Vaši současnou situaci/ a tedy i křehkost,zranitelnost,../"neohrozila by Vaši psychickou rovnováhu/byť jen dočasnou/ destabilizací při příliš rychlém,"odkrývání třináctých komnat"..

MUDr. Barbora Heřmanská
MUDr. Barbora Heřmanská

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: