Fobie z těhotenství

Dobrý den, mám nepříjemný problém s kterým bych se s vámi chtěla poradit. Od doby, kdy jsem po každém pohlavním styku nejspíš bezdůvodně začala plašit že jsem těhotná, se to táhne semnou pořád. Mám hrozný strach z toho, že bych otěhotněla. I když dostanu menstruaci a udělám si těhotenský test který je negativní tak pořád mám strach. Teď jsem se po dlouhé době mazlila s mužem, šlo jen o mazlení a orální sex. Přišla jsem domů a najednou z ničeho nic mě napadlo že je možné, že když do mě strkal prsty tak na nich mohl mít sperma a já tím pádem budu těhotná. Navíc jsem teď nebrala antikoncepční pilulky pravidelně. Psala jsem tento dotaz paní doktorce z gynekologie ale ta mě poslala k psychologovi. Stydím se za tento problém ale už si nevím rady Předem vám moc děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Vážená a milá Karolino, zdá se, že Vaše obavy z těhotenství přerostly v úzkostnou poruchu, která už nabývá takových rozměrů, že by byla na místě léčba. Nemusíte se stydět a vyhledejte buď psychologickou nebo psychiatrickou ambulanci a tam se dohodněte na rozumném postupu, jak se úzkosti zbavit. Z toho, co jste napsala, se zdá, že se sama úzkostí nezbavíte. A je zbytečné kazit si život, když problémy jdou řešit. Držím Vám palce!

MUDr. Radkin Honzák, CSc.
MUDr. Radkin Honzák, CSc.

Specializace: Psychiatrie

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: