Folikul pouze 16mm

Dobrý den, jsem první cyklus kdy mi byl nasazen clostylbegyt 3-7DC, poté píchnut pregnyl, ale měla jsem jen jeden folikul a byl velký pouze 16mm, není to málo? Nebylo by lepší nasadit větší dávku clostylbeg. aby se utvářelo více folikulů? Děkuji za odpověd.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Nikolo! Důveřujte svému gynekologovi, on nejlépe posoudí, jaké dávkovací schéma pro vás bude v daném okamžiku nejlepší. V případě, že by se folikulů vytvořilo velké množství, váš lékař by pravděpodobně od plánované inseminace ustoupil pro velké riziko mnohočetného těhotenství. Mějte také na mysli, že čím větší hormonální stimulace, tím větší je riziko tzv. hyperstimulačního syndromu, který rozhodne není bánální komplikací (dochází ke zvětšení vaječníků, v břišní dutině se tvoří tekutina, můžou se přidružit poruchy srážlivosti krve), většinou je nutná hospitalizace, inseminace se opět odkládá. Jakkoli je to pro vás těžké, zkuste být trpělivá, držím palce, ať je zdravé miminko co nejdříve na cestě!

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Kouření vás může připravit o zdraví zubů i dásní
Články: Kouření vás může připravit o zdraví zubů i dásní
Většina lidí je obeznámena...
Kolorektální karcinom
Články: Kolorektální karcinom
Kolorektální karcinom je...
I pivo může způsobit alergii
Články: I pivo může způsobit alergii
Pivo. Jeden z nejstarších a...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Plísňové onemocnění nehtů – nejen vada na kráse
Články: Plísňové onemocnění nehtů – nejen vada na kráse
Nehty postižené plísněmi...
Poničené růstové chrupavky ani růstový hormon nezachrání
Články: Poničené růstové chrupavky ani růstový hormon nezachrání
Léčba růstovým hormonem. U...
Zánět slepého střeva
Články: Zánět slepého střeva
Zánět slepého střeva vzniká...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: