Folikulární cysta

Dobrý den, v dubnu jsem absolvovala laparoskopické odstranění folikulární cysty, jednalo se o funkční cystu ve velikosti 4 cm, současně s laparoskopií proběhla i kyretáž dělohy, na histologii bylo vše v pořádku. Tento týden tedy cca po dvou měsících byla na UZ opět zjištěna folikulární cysta ve velikosti 3 cm, po domluvě s lékařkou nasadíme hormonální antikoncepci. Chtěla jsem se zeptat bude v budoucnu možné těhotenství, je normální, že se cysta objevila na tom samém místě?

Odpověď odborníka:

Pokud dochází k ovulaci není důvod proč by ke graviditě nemělo dojít, antikoncepce omezí výskyt cyst takže by jste měla být bez problému nevím jak myslíte na stejném místě. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: