Fontanela

dOBRÝ DEN,ráda bych se zeptala,jestli je normální,aby moje 21měsíční dcera měla na hlavičce stále výrazné propadlé místo,které sice už není tak měkké jako u miminka,ale stále velice výrazné.Můj starší syn v tomto věku již měl lebku úplně uzavřenou.Dále bych se ráda zeptala,co doporučujete,když dcera stáčí hlavičku k jedné straně.Paní doktorka na ortopedii mi to potvrdila,ale prý je ještě malá,aby cvičila,prý nespolupracuje.Máme cvičit na velkém míči,aby namáhala svaly na krku.Zdá se mi to málo a nechci se smířit s tím,že malá bude celá"nakřivo".Děkuji Vám,Radka

Odpověď odborníka:

Doporučuji navštívit i dětského neurologa, který posoudí hlavičku i stáčení a doporučí vhodnou pravidelnou rehabilitační metodu.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: