Fortifikace mateřského mléka

Dobrý den, ma holcicka se narodila v 36 týdnu s porodní vahou 1940 g v Rakousku, kde žiji. 3 týdny jsme byli v nemocnici a dostala se na váhu 2500 g při podávání FMS (fortifikaci mateřského mléka) s tím, ze po propuštěni ho mam podávat dále. Je plne kojena, bez prikrmu. Ke krmeni se hlásí prumerne co 2 hodiny, ve dne muže byt i co hodina, v noci zase co 3. Přibírá cca 120 g za týden. Chodím na pravidelne kontroly do nemocnice, k dětskému lékaři a jeste ke me chodí sestra na celkovou kontrolu. Při první kontrole u dětského lékaře mi říkali, ze FMS uz muzu vysadit. Na další kontrole v nemocnici ze ho mam zase nasadit, při další návštěvě, ze ho muzu zase vysadit a porad dokola uz 3 týdny. Vždy mam v nemocnici jiného lékaře. Dneska na kontrole mi zase říkali, at ho nasadim. Argumenty každého lékaře dávají smysl pro jeho rozhodnuti, ale ja uz bych rada věděla, jaký přesný význam to mam s jestli tedy FMS nasadit a nechat byt. Prosím Vás můžete mi říct, jaký význam ma tohle dohadování a co mam s tím FMS vlastně dělat?

Odpověď odborníka:

Dobrý den paní Markéto, myslím, že se podávání fortifikace u lehce nedonošeného dítěte do cca 3000g hmotnosti je vhodné. Není nezbytné, takže se jistě nijak závažná chyba nestala. Fortifikace mateřského mléka znamená, že je toto obohaceno o bílkovinu, minerály, kalorie - Zdravím, Raj -

MUDr. Věra Rajchlová
MUDr. Věra Rajchlová

Specializace: Pediatrie
Pracoviště: MUDr. Věra Rajchlová - praktický lékař pro děti a dorost

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x